Mijn eerste netwerkgesprek

Netwerken is een onderdeel om verder te komen in mijn zoektocht naar een leuke, nieuwe baan in een andere sector. Maar dat zal zeker niet de enige reden zijn om te netwerken. Nieuwe contacten leggen en onderhouden zal er voor zorgen dat we wat voor élkaar kunnen betekenen; op wat voor manier dan ook. Hoe mooi is dat!

netwerken-wordle-1

Vandaag mijn allereerste netwerkgesprek gehad! Dit is iets wat ik nog niet eerder heb gedaan. Voor mij iets om me dan ook een beetje druk over te maken. Kan ik dit; loopt het gesprek goed; wat voor gesprek gaat het worden; zet ik mezelf goed neer… Je zult misschien wel denken: waar maak je je druk om? I know… Ik praat gemakkelijk, ben open. Maar het klinkt in mijn ogen als iets officieels. Daarom maak ik me hier drukker om dan met een gewoon kletspraat.

Samen met m’n jobcoach ben ik naar mijn eerste gesprek gegaan. En dat is me enorm meegevallen. Het was een goed en leuk gesprek. Gewoon heel informeel en totaal niet geforceerd. Deze hobbel is weg en het gaat vast en zeker ook wel wat opleveren. We gaan zeker wel wat voor elkaar kunnen betekenen. Het maakt het ook een stuk gemakkelijker voor mij dat er een klik was, waardoor het een vlot gesprek was. Eigenlijk vergat ik al snel dat het een netwerkgesprek was. Ken je dat…? Soms heb je een gesprek waar je zelf enthousiast en blij van wordt. Dat was tijdens dit gesprek ook. Dat komt ook omdat we hetzelfde doel voor ogen hebben: iets kunnen betekenen voor een ander. Een verrijking voor iedereen! Ik mag aanschuiven bij een trainingsdag en ik hoop dat ik iets kan bieden en kan betekenen voor hen. Ik heb er nu al zin in!

logo Benefits for kids

Ik ben op gesprek geweest bij Benefits for Kids. Dit is een stichting wat een mentorprogramma biedt voor kinderen 8-14 jaar. Als mentor ga je een jaar lang leuke dingen doen met je mentee. Doordat je elkaar beter gaat leren kennen, geef je ze meer mee dan alleen een leuk uitje. Ze kunnen van je leren en daardoor ook groeien. En zelf zul je ook groeien als persoon.

Je kunt iets voor een ander betekenen! Hoe mooi is dat!

Woon je in (de buurt van) Rotterdam en wil jíj wat kunnen betekenen voor een ander? Dan is dit misschien wel iets voor jou!

 

Heb jij ervaring met netwerken? Heb je nog handige tips?

 

One comment

  1. Nathalie · maart 5, 2016

    Wat een mooie stap!
    Die hobbels herken ik wel, en acht van de tien keer valt het flink mee!

    Ik ben benieuwd hoe het gaat tijdens de trainingsdag! Veel plezier vooral!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s