“Rare” gewoontes

Ik denk dat iedereen er wel een aantal heeft… Rare gewoontes. Soms slaat het nergens op, maar telkens doe je het opnieuw. Een ander zou er niet eens over nadenken. Is het ook echt raar? 

Netjes – Ik kan supernetjes schrijven. Ik heb een echte juffenhandschrift waar ik zelf toch wel trots op ben. Ook mijn blokschrift ziet er prima uit. Ik heb veel complimenten over mijn handschrift gekregen. Zelf vind ik ook dat ik netjes schrijf. Klinkt wat arrogant, maar het is toch wel zo. Het netjes kunnen schrijven heb ik geërfd van mijn moeder.

Overdreven netjes en geordend – Wanneer ik soms iets op papier zet, vinden anderen het erg netjes. Maar zelf ben ik niet tevreden en vind ik juist dat het slordig is. Wat is dan het probleem, vraag je je misschien wel af. Mijn tik is, dat wanneer ik het niet netjes vind, dat ik het dan opnieuw moet schrijven. Voor iets belangrijks is dat nog wel begrijpelijk. Helaas heb ik dat ook met “onzinnige” dingen, zoals boodschappenlijstjes. Té idioot eigenlijk, maar ik doe het telkens weer.

 

20151216_120735

Ik begon met het linkerlijstje. Omdat ik ook nog andere boodschapjes wilde halen, wilde ik er een kolom naast maken. Toen kwam lijstje 2, in het midden. De streep die ik gezet had, beviel niet. En toen kwam lijstje 3. Dat zag er goed uit. Maar ik besloot iets anders te maken, dus de linkerkolom had ik niet nodig. Uiteindelijk ging ik de deur uit met een ander boodschappenlijstje.

Het gekke is dat ik dat al kan hebben bij het schrijven van het eerste woord…

20151217_091543

Hier was ik al niet tevreden over.

En nog een paar… – Ik denk dat dit wel de gekste tik is die ik heb. Al kan ik er nog wel een aantal noemen. Ik vind het mooi staan (om te zien) dat onze spaarrekening alleen hele euro’s heeft een geen centen. Het liefst ook afgerond op honderdtallen. Als het nodig is, maar het mag ook op vijftig afgerond worden. Van m’n tosti eet ik eerst de hoeken.

Ach… Zo hebben we allemaal toch wat?! Nobody’s perfect!

Weird-Habits-Whats-Yours

Wat zijn jouw “rare” gewoontes? Durf je ze te benoemen, of houd je ze voor jezelf? 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s