Schouders eronder en door…!

omdenken - positief zijn

En dan blijkt dat wat je altijd hebt gedaan, toch niet helemaal bij je past. Hoe ga je hiermee om?

Ik heb altijd juf willen worden. En dat was ik ook, tot het afgelopen schooljaar. Ik heb het naar m’n zin gehad op de school waar ik heb gewerkt. Hoe bijzonder is het dat je kinderen wat bij kan brengen. Dat doe je door les te geven in vakgebieden. Maar dat gebeurt ook door het te hebben over bijv. normen en waarden. De band die je krijgt/hebt met de kinderen, dat is onbetaalbaar.

Nu sta ik niet meer voor de klas. In het begin was dat wel een vreemde gedachte, omdat ik me altijd heb gefocust op het onderwijs. Maar het einde van het één, is eigenlijk de start van iets nieuws. En het is goed om dan verder te kijken wat beter bij me past, dan ergens te blijven hangen en op automatische piloot verder gaan.

Sinds het begin van dit schooljaar ben ik dus niet aan het werk. Wel ben ik bezig met een zoektocht naar wat beter bij me past. Dit betekent ook dat ik mezelf aan het herontdekken ben. En hoe leuk is dat! Bewust met mezelf bezig zijn en nadenken over hoe ik in het leven sta en wat ik wil en verwacht. En van daar uit gaan solliciteren naar een leuke, uitdagende baan die bij mij past. In mijn geval dan met hulp van een jobcoach.

Hoe enthousiast kun je er over zijn… Ik vind dit een leuke, nieuwe uitdaging die ik graag met beide handen aanpak. Ik ben benieuwd waar het me brengt. Waar ben ik volgend jaar? Wat ga ik doen? Welke richting ga ik op? En het lijkt me ook erg leuk om deze ervaringen later met Max te delen. Dat ik kan vertellen dat ik niet zomaar bij de pakken neer ga zitten.
Tenslotte ben ik ook een voorbeeld voor mijn eigen kind.

Schouders eronder en door…! 


Hoe gaan jullie om met grote veranderingen?

8 comments

 1. Becca · oktober 24, 2015

  Een nieuwe uitdaging voor je! Gaaf hoor!
  Ik heb 5 jaar terug het roer omgegooid en ben een opleiding gaan volgen. Na jaren administratief werk gedaan te hebben, hoop ik komende juni af te studeren als verpleegkundige.
  En dan solliciteren 😉

  De combi werk, studie en kinderen is erg pittig, maar ik weet waar ik het voor doe, dat maakt het dat ik het volhoudt.
  Succes met je zoektocht!

  Geliked door 1 persoon

  • jeeigenik · oktober 24, 2015

   Het is nooit te laat om te leren en om verder te kijken!
   Knappe beslissing om alsnog een opleiding te gaan volgen, zeker nu het jaren geleden is dat je in de schoolbanken hebt gezeten. Het is makkelijker om ervoor te kiezen om géén opleiding te volgen.
   Ik vond het al pittig om werk en kind te combineren. Dus petje af, Becca!
   Thanks! Jij succes met de laatste loodjes!

   Like

 2. Coen · oktober 24, 2015

  Sterkte en veel plezier met je zoektocht! Hoop dat je wat moois bijpassend kan vinden. Super voorbeeld ☺

  Geliked door 1 persoon

  • jeeigenik · oktober 24, 2015

   Thanks, Coen!
   Dat gaat zeker wel goed komen. Ben erg benieuwd wat het gaat worden.

   Like

 3. Becca · oktober 24, 2015

  Spannend allemaal hoor! Ik heb 5 jaar terug het roer omgegooid. Van jaren administratief werk een opleiding gaan volgen de zorg in. Ik hoop juni af te studeren en dan een baan te vinden in mijn vakgebied. Wel pittig met werk, studie, kinderen en oja.. ik had nog ergens vrienden. Maar het levert ook heel veel op.
  Succes hoor!

  Like

  • jeeigenik · oktober 24, 2015

   Opleiding volgen en je eigen ding doen is gemakkelijker zonder kind(eren). Maar je bent dan wel een goed voorbeeld voor je kids van hoe het allemaal kan! Dat nemen zij later ook mee en zal hen ook vormen tot wie ze later zijn! 😀

   Like

 4. Saskia · oktober 26, 2015

  Gaat helemaal goedkomen, heel dapper en goed om voor jezelf en je gezin te kiezen! Veel succes met je zoektocht en ik hoop dat je echt je roeping zal vinden! X

  Geliked door 1 persoon

  • jeeigenik · oktober 28, 2015

   Dank je!
   Gaat zeker goedkomen! Nu deze uitdaging aanpakken en kijken waar ik over een tijdje ben 😄

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s