Vacatures… Veel keuze; maar ook de goede?

Bezig zijn met een carrière-switch… Nadenken over wat ik wil, vacatures zoeken, bedenken wat bij me past, bekijken of ik geschikt ben. Maar waar ga ik voor? Een hoop om over na te denken. 

fa2c6d6ed1c5e4ee943a82d39d173088

Coaching – Een ander kunnen coachen lijkt me erg uitdagend en iets waar ik voldoening uit kan halen. Iemand kunnen coachen op sociaal-emotioneel vlak, dat lijkt me fantastisch. Het is mooi als ik een bijdrage kan leveren in de persoonlijke groei van iemand. Of ik het liefst wil werken met kinderen en/of (jong)volwassenen, daar ben ik nog niet uit. Maar hier ben ik zeker wel in geïnteresseerd.

Om dit goed te kunnen doen, is het wel nodig (denk ik zelf) om me hier goed in op te leiden. Dit houdt ook wel in, dat het lastig wordt om hier op te solliciteren wanneer ik geen voltooide opleiding hiervoor heb. En goed… veel coaches werken zelfstandig, ze hebben een eigen praktijk. Is dat wat ík wil?

Sociale sector – De sociale sector trekt me erg. Ik werk graag met mensen. Ook wil ik graag wat voor een ander betekenen. En er zijn zeker wel vacatures te vinden in de sociale sector. Er wordt vaak gevraagd naar opleidingen zoals SPH, maatschappelijke dienstverlening, e.d. Die opleidingen heb ik niet gevolgd. Maar goed, ik heb wel een HBO-opleiding afgerond en werkervaring. En als je helemaal niks probeert, dan weet je zeker dat het niets gaat worden. Het is alleen zo breed, de sociale sector.

Ideaal – Het lijkt me erg leuk en uitdagend dat ik een baan vind in de sociale sector. En dat ik daarnaast kan leren om als coach ook wat te kunnen betekenen in de sociale sector. Ik ben toch meer iemand die in loondienst bij een organisatie werk, i.p.v. een zelfstandige.

Out of the box – Nu ik bezig ben met het zoeken naar wat bij me past en waar ik mijn voldoening uit haal, wil ik m’n ogen toch ook openhouden voor andere functies. Ook kijk ik naar vacatures die verder van mijn opleiding staan en verder weg staan van de sociale sector. Er is genoeg te vinden wat me leuk lijkt, wanneer ik kijk naar de functieomschrijving of de werkzaamheden van zo’n functie.

8ba8ba23c5c41649d489c666dd87b3f4

Werken vs. thuiszitten – Wat ik nu wel merk, is dat ik toch écht behoefte heb aan een leuke, uitdagende baan. Ik zit nu al een tijdje thuis. Ik verveel me ook echt niet. De dagen met Max is genieten. Maar ik ben heen huisvrouw-type. Ik ben toch iemand die ook graag aan het werk wil. Ik ben niet gemaakt om alleen maar thuis te zitten. Nu vind ik het niet zo’n probleem, maar dat komt omdat ik overtuigd ben dat ik straks weer aan het werk ben. En daarnaast wil ik ook mijn financiële bijdrage kunnen leveren in ons huishouden.

Zoektocht – Ik heb wel het idee dat ik steeds beter weet wat ik wil. Maar ik sta ook open voor andere en nieuwe mogelijkheden. Voor ik het weet ben ik weer aan het werk!

Ben jij wel eens werkloos geweest? Ben je ook een keer geswitcht van functie/sector?

2 comments

 1. Nathalie · januari 29, 2016

  Lastig maar tegelijkertijd ook leuk, een nieuw pad met nieuwe mogelijkheden!

  Zelf heb ik wel wat diverse werkzaamheden gedaan, ben begonnen als logistiek medewerker bij een ICT bedrijf, toen binnen het zelfde bedrijf administratie/secretariaat, later planning, crediteuren, debiteuren en projectadministratie. Na enkele overnames ondersteunde ik het management en deed ik wederom financiële administratie.

  Na acht jaar in de ICT ben ik naar semi overheid gegaan, daar heb ik altijd financieel werk gedaan, al ging het wel van crediteuren en bank naar een zo goed als compleet pakketje.

  Mijn wisseling is dus alleen de branche wat dat betreft, mijn uitdaging zoek ik meer in mijn vrijwilligers werk als in mijn betaalde werk!

  Geliked door 1 persoon

 2. jeeigenik · januari 29, 2016

  Jouw vrijwilligerswerk is al een baan op zich. En dan die je ook nog eens verschillende dingen 😄

  De afwisseling in banen en /sector zorgt er ook wel voor dat er geen sleur in je werk komt. Je groeit en wordt ergens beter in.
  Ik ben benieuwd hoe ik het ga ervaren. Eerst maar een leuke baan scoren. En zo ook weer nieuwe, andere kwaliteiten verbeteren en creëren.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s